De nacht van Willibrord in beeld

Zoals de volle maan door de nevelen schijnt op het reliekschrijn van Willibrord in de Utrechtse St. Catharinakathedraal, zo scheen hij ook daadwerkelijk op de avond van 7 november 2022. Het perfecte decor voor de Nacht van Willibrord – een initiatief van vier theologische opleidingen (Protestantse Theologische Universiteit, Theologische Universiteit Kampen-Utrecht, Oud-Katholiek Seminarie en Tilburg School of Catholic Theology) en een oecumenische verkenning van wat het verhaal van Willibrord kan betekenen voor ons in 2022.

Het programma vond plaats op meerdere locaties in Utrecht. Van de Domkerk liepen we naar het standbeeld van Willibrord, om vervolgens te worden ontvangen bij de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht, de St. Catharinakathedraal en de Tilburg School for Catholic Theology. De avond was gevuld met zang, overwegingen, anekdotes en leuke ontmoetingen terwijl de deelnemers zich steeds van het licht naar de duisternis begaven tijdens het wandelen door de Utrechts binnenstad.

Zie het beeldverslag hieronder voor een impressie van de avond. Voor de Vrienden van het Seminarie wordt een uitgebreider verslag geschreven. Vriend worden? Kijk dan hier.