Geestelijk verzorger worden na studie OKS

De Kerkelijke Opleiding van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland is in 2022 opnieuw erkend als initiële opleiding tot geestelijk verzorger door de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV)!

Dit is terug te vinden op deze pagina: https://www.skgv.nl/initiele-opleidingen-tot-geestelijk-verzorger/. De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) beheert het kwaliteitsregister van geestelijk verzorgers en bestaat om het professionele niveau van de beroepsgroep te waarborgen en maatschappelijke erkenning te stimuleren.

De erkenning van de opleiding aan het OKS houdt in dat studenten die tijdens hun opleiding een stage doen binnen het werkveld van de geestelijke verzorging zich na het afstuderen bij de SKGV kunnen inschrijven.

Studenten die na hun studie als geestelijk verzorger zouden willen werken, kunnen hun stagemogelijkheden bespreken met Jutta Eilander-Van Maaren, docent Praktische Theologie.