Dit was de Seminariedag 2023

Op zaterdag 21 oktober vond in Den Haag de opening van het academische jaar 2023-2024 plaats in de oud-katholieke kerk van de HH. Augustinus en Jacobus. Dank aan allen die aanwezig waren!

Deze schuilkerk was niet zomaar als locatie gekozen. Het was een historisch toneel voor een dag vol geschiedenis. Centraal stond het vanwege de corona-pandemie uitgestelde afscheid van can. drs. Wietse van der Velde als docent kerkgeschiedenis (1993-2019). Zijn openingscollege voor 2023 ging over een geheim rapport over de toestand van de Oud-Katholieke Kerk in de roerige tijd van het Interbellum. Een periode die ook aan bod kwam in de co-referaten van prof. dr. Angela Berlis uit Bern en dr. Koenraad Ouwens. Die laatste wist het publiek een plek in zijn presentatie te geven door hen een lied uit die tijd te laten zingen.

Naast de lezingen waren er bijdragen van rector Mattijs Ploeger en student Marian Geurtsen. Wietse van der Velde, Rieneke Brand en Bert Nieuwenhuizen werden in het zonnetje gezet omdat ze afscheid namen van hun functies bij het OKS. Het programma werd muzikaal omlijst door het VU-Kamerkoor.

Na afloop was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.