De Summer Schools komen er weer aan!

Vanaf 7 juli wordt de klassieke cursus ‘Old Catholic Theology in its Ecumenical Context’ aangeboden. Dit is een inspirerende kennismaking met oud-katholieke theologie, geschiedenis en spiritualiteit die een week lang duurt. De cursus bestaat al bijna tien jaar en kent ieder jaar enthousiaste deelnemers!   

Een week later volgt de verdiepende cursus ‘Old Catholic Theology beyond the Basics: In search of being Church in Communion’ (14-19 juli). Deze cursus ging in 2023 van start en wordt vanwege de positieve reacties erop herhaald. Hij biedt een ideale gelegenheid om dieper in te gaan op thema’s uit de oud-katholieke theologie. De cursus is ook heel geschikt voor wie in 2021 of 2022 al de eerdere verdiepende cursus ‘The Early Church as Ideal: Old Catholic Theology beyond the Basics  bezocht.

Beide cursussen bevatten ook excursies die deelnemers kennis laten maken met de schatten die de stad Utrecht sinds de Middeleeuwen te bieden heeft op het vlak van de religiegeschiedenis.   

De cursussen kunnen ook gecombineerd worden in de track ‘Old Catholic Theology: Communion as Calling and Challenge. Dat levert zelfs een korting op!

Meer informatie over de cursussen is te vinden op deze pagina en als coördinator van de summer school staat hoogleraar Peter-Ben Smit via p.b.a.s.mit@uu.nl graag ter beschikking om vragen te beantwoorden.